Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info.

HAJT-A Csapat
Egyesület

logok
 • benye
 • farmos
 • gomba
 • kava
 • koka
 • mende
 • monor
 • monorierdo
 • nagykata
 • nyaregyhaza
 • pand
 • peteri
 • pilis
 • sulysap
 • szentlorinckata
 • szentmartonkata
 • bicske
 • gyorgye
 • tapiosag
 • szecso
 • szele
 • szentmarton
 • szolos
 • toalmas
 • ujszilvas
 • uri

Hírek - DECEMBER 19. - ÜNNEPI NYITVATARTÁS

kepeslap

A HAJT-A Csapat Egyesület munkaszervezeti irodája

2017. december 20-tól 2018. január 2-ig

telefonos ügyfélszolgálatot tart.

Hírek - NOVEMBER 30. - Közlemény


Közlemény LEADER helyi felhívások megjelenéséről


A HAJT-A Csapat Egyesület közzé tette alábbi LEADER helyi felhívásait:

•VP6-19.2.1.-41-3-17 számú helyi felhívás

Felhívás címe: Településvédelmi kamerarendszer kiépítésének, bővítésének támogatása


•VP6-19.2.1.-41-4-17 számú helyi felhívás

Felhívás címe: A HAJT-A Csapat Akciócsoport területén működő civil szervezetek támogatása, kulturális értékeink fenntartása, hagyományőrzés


•VP6-19.2.1.-41-5-17 számú helyi felhívás

Felhívás címe:A HAJT-A Csapat Akciócsoport területén megvalósított kulturális és egészségmegőrző rendezvények támogatása


•VP6-19.2.1.-41-6-17 számú helyi felhívás

Felhívás címe:Sportlétesítmények felújítása, korszerűsítése, kialakítása


A felhívások a Magyar Államkincstár honlapján érhetőek el, az alábbi linken:A Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága, mint EMVA Irányító Hatóság Közleménye a LEADER helyi pályázati felhívások megjelenéséről a www.palyazat.gov.hu oldalon olvasható.

Hírek - NOVEMBER 27. - FÓRUM


fórum

Hírek - NOVEMBER 21. - TÁJÉKOZTATÓ FÓRUMOK


fórum

fórum

fórum

Hírek - OKTÓBER 31. - Közlemény


Közlemény LEADER helyi felhívások megjelenéséről


A HAJT-A Csapat Egyesület közzé tette alábbi LEADER helyi felhívásait:

•VP6-19.2.1.-41-1-17 számú helyi felhívás

Felhívás címe: Helyi vállalkozások komplex fejlesztése


•VP6-19.2.1.-41-2-17 számú helyi felhívás

Felhívás címe: Turisztikai attrakciók, fejlesztések támogatása


•VP6-19.2.1.-41-7-17 számú helyi felhívás

Felhívás címe: Települések arculatának fejlesztése, élhetővé tétele, bel- és külterületének gazdasági és infrastrukturális fejlesztése


A felhívások a Magyar Államkincstár honlapján érhetőek el, az alábbi linken:A Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága, mint EMVA Irányító Hatóság Közleménye a LEADER helyi pályázati felhívások megjelenéséről a www.palyazat.gov.hu oldalon olvasható.

Hírek - OKTÓBER 25. - Felkészítő szakmai fórum


fórum

Hírek - SZEPTEMBER 27. - Európai mintaprojektek


hajta cikk logói

Már két projektünk is szerepel

az európai LEADER jó gyakorlatok között


A HAJT-A Csapat Egyesület területén megvalósult két EMVA LEADER fejlesztés is szerepel az Európai Vidékfejlesztési Hálózat (ENRD) mintaprojektjei között.


A Hungary-Holz Kft. „Üzemcsarnok építése megújuló energia alkalmazásával” című fejlesztése és Dobos Tímea „Fóliatelep fűtéskorszerűsítése megújuló energia alkalmazásával” elnevezésű projektje kapott európai szintű figyelmet azáltal, hogy az európai jó gyakorlatok listájára került.


Mindkét fejlesztés a 2013-as LEADER pályázati körben valósult meg, 15-15 millió forintos megítélt támogatással.


Gratulálunk pályázóink szép eredményéhez!


A kiválasztott projektekről megjelentetett angol nyelvű cikkeket itt is olvashatják:


Hungary-Holz Kft
Dobos Tímea

Hírek - SZEPTEMBER 2. - Felkészítő szakmai fórum


fórum

Hírek - JÚLIUS 11. - TANYAFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATOK


hajta cikk logói

Megjelentek a 2017. évi Tanyafejlesztési Program felhívásai. Felhívjuk a pályázni kívánók figyelmét, hogy a pályázatok benyújtásához az internetes felület a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján 2017. augusztus 7-én (hétfőn) reggel 8 órakor nyílik meg.


A pályázati felhívásokban foglaltaknak megfelelően a nemzeti Tanyafejlesztési Program pályázatainak benyújtásához az internetes felület a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján 2017. augusztus 7-én (hétfőn) reggel 8 órakor nyílik meg, és a források kimerüléséig vagy 2017. szeptember 6. (szerda) 23 óra 59 percig van lehetőség az adatlap elektronikus kitöltésére és véglegesítésére.


Forráskimerülés esetén – amennyiben a felhívásban meghatározott keretösszeg 200 százalékát eléri a már benyújtott pályázatok támogatási igénye –, a Földművelésügyi Minisztérium felfüggeszti a pályázat benyújtási időszakát. Ebben az esetben célterületenként külön közleményt tesz közzé a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapján. Amennyiben az értékelés során megállapítható, hogy a benyújtott pályázatok támogatási igénye nem meríti ki a rendelkezésre álló keretet, a Földművelésügyi Minisztérium a közleményt visszavonja, azaz újra megnyitja a benyújtási felületet!


Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. honlapja


(Forrás: FM Sajtóiroda)

Hírek - MÁJUS 31. - HAJTA KINCSESTÁR


kincsestár

Helyi érték – Hajta Kincsestárba történő – felvételére

Hírek - MÁJUS 30. - Felkészítő szakmai fórum


fórum

Hírek - MÁRCIUS 10. - OTTHON MELEGE PROGRAM 2017


hajta cikk logói

Otthon Melege Program 2017 – pályázat


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 3,5 milliárdos keretösszegű vissza nem térítendő támogatást biztosít lakóépületek illetve társasházi lakások fűtési rendszereinek energetikai korszerűsítésére.


A program keretében magánszemélyek pályázhatnak lakóépületek és társasházi lakások fűtési rendszerei felújításának, gázkazánok, gázkonvektorok cseréjének támogatására. A támogatás maximális mértéke az elszámolható bruttó költségek 40%-a, de legfeljebb 700 ezer forint.


A pályázat benyújtható 2017. június 6-tól.


Pályázati felhívás


Pályázati útmutató

Hírek - MÁRCIUS 1. - TÁJÉKOZTATÁS


hajta cikk logói

Módosult a fiatal gazda támogatás benyújtási határideje


Módosította a Miniszterelnökség „A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás” című pályázati felhívás támogatási kérelmeinek benyújtási időszakát.


A megjelent módosítás szerint a kérelmeket 2017. március 1. helyett, 2017. március 16-tól nyújthatják be a fiatal gazdálkodók. A felhívás keretében újonnan létrehozott mezőgazdasági vállalkozás támogatására, az üzleti tervben vállalt, azzal szorosan összefüggő és ahhoz kapcsolódó kötelezettségek teljesítésére nyerhető 40.000 eurónak megfelelő forintösszeg.


A Miniszterelnökség felhívja az érintettek figyelmét, hogy a felhívás tartalmával kapcsolatban további módosítások, szigorítások is hamarosan megjelennek annak érdekében, hogy a kormányzati célokkal összhangban, csak a valós gazdálkodói tevékenységet folytató gazdálkodók nyújthassák be támogatási kérelmeiket.


A módosítások, valamint a pályázati felhívás a www.szechenyi2020.hu --> weboldalon folyamatosan nyomon követhetőek.


(Forrás: videkihalozat.eu)

Hírek - MÁRCIUS 1. - TÁJÉKOZTATÁS


hajta cikk logói

A helyi piacok és a közétkeztetés fejlesztését támogatja a Miniszterelnökség


Mintegy 12,6 milliárd forint keretösszeggel jelent meg 2017. február 16-án pályázati felhívás a helyi piacok infrastrukturális fejlesztésére, valamint a közétkeztetés javítására. A kiírásra önkormányzatok, non-profit szervezetek és egyházi jogi személyek nyújthatják be támogatási kérelmüket.


Az érintettek maximum 50 millió forint támogatást nyerhetnek fedett és fedetlen elárusítóhelyek, üzlethelyiségek, valamint piaci szolgáltatásokhoz szükséges helyiségek felújítására, kialakítására. Emellett a pályázat lehetőséget biztosít maximum 20 millió forint összértékig étkeztetéshez szükséges tálaló-, melegítő-, főzőkonyha, raktár, hűtőkamra fejlesztésére, kialakítására, illetve étkező helyiség férőhelyének bővítésére, konyhai gépek, berendezések és eszközök beszerzése.


A támogatás intenzitása 75, 85, 90 és 95 százalék között változhat.


A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent pályázatra 2017. április 28. és 2019. április 30. között nyújthatók be a kérelmek a www.mvh.allamkincstar.gov.hu weboldalon. Az első értékelési szakasz 2017. május 29-ig tart. Az értékelési határnapokig benyújtott projektek együttesen kerülnek elbírálásra.


A Miniszterelnökség felhívja az érintettek figyelmét, hogy a pályázati felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu --> weboldalon tájékozódhatnak.


(Forrás: Miniszterelnökség)

Hírek - JANUÁR 12. - TÁJÉKOZTATÁS


hajta cikk logói

Megjelentek az első,

Pest megye fejlesztését célzó hazai pályázati felhívások


Pest megye az uniós csatlakozásunk kezdete óta csak korlátozottan jutott hozzá a tényleges fejlettségi szintjének megfelelő forrásokhoz. Ennek érdekében Pest Megye Önkormányzatának Közgyűlése 2015. október 30-i közgyűlésén hozott határozatával azt javasolta a Kormánynak, hogy - a 2016. évi regionális lehatárolás felülvizsgálat során - Pest megye önálló NUTS 2 régióvá válásáról szülessen döntés.


A Kormány támogatta Pest megye és Budapest közigazgatási határai mentén történő kettéválasztását önálló NUTS2-es régiókká. Az NGM a Közép-magyarországi régió NUTS-besorolásának módosítására irányuló kérelmet, az Európai Bizottság Főtitkársága, valamint az Európai Unió Statisztikai Hivatala (EUROSTAT) részére benyújtotta.


Pest megye önálló régióvá válása az Európai Bizottság döntésétől számított második évben léphet hatályba, első ízben csak a következő, 2021-től induló uniós fejlesztési ciklusban jelenthet a megyének - mint kevésbé fejlett régiónak járó - többletforrást. Ennek kompenzálása érdekében a Kormány 1517/2016. (IX. 23.) Korm. határozatában arról döntött, hogy 2016-2018. között 80 milliárd forintot fordít Pest megye kompenzációjára Pest megye Területfejlesztési Koncepciója és Pest megye Területfejlesztési Programja megvalósítása érdekében.


A pénzügyi keret pályázatok útján kerül felhasználásra. 2016. évben, illetve 2017. év elején az alábbi pályázati lehetőségek kerültek megnyitásra.


A most meghirdetett felhívásokra 2017. január 23-tól nyújthatók be pályázatok.Pályázati felhívás

mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása

Pest megye területén


Támogatás célja:

A támogatás célja a mikro-, kis-, és középvállalkozások működési helyszínéül szolgáló telephelyek infrastruktúra fejlesztésével a vállalkozások üzleti környezetének a javítása.

Pályázók köre

Pest megyei székhellyel rendelkező:

• mikro-, kis-, és középvállalkozások, (GFO 11) valamint

• egyéni vállalkozók (GFO 231)

amelyek fejlesztését Pest megye területén valósítja meg.

Rendelkezésre álló forrás: 1,45 milliárd Ft

Támogatás mértéke: 20-100 millió forint (támogatás-típustól függően)

Támogatási intenzitás: 10-55% (támogatás-típustól és vállalkozásmérettől függően)Önkormányzati tulajdonú

belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának

és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén


Támogatás célja:

A támogatás célja az önkormányzati tulajdonú belterületi utak kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén.

Pályázók köre: Pest megyei települési önkormányzatok

Rendelkezésre álló forrás: 3,5 milliárd Ft

Támogatás mértéke: 20-150 millió forint

Támogatási intenzitás: 85-95% (a település adóerő-képességétől függően)


A pályázati dokumentációk letölthetők innen:


(Forrás: www.pestmegye.hu)

Hírek - JANUÁR 6. - TÁJÉKOZTATÁS


hajta cikk logói


A HAJT-A Csapat Egyesület Helyi Fejlesztési Stratégiája szerinti LEADER pályázataink kiírására – kedvező esetben – leghamarabb tavasszal kerülhet sor.


A LEADER pályázatok tényleges benyújtási időpontja előtt részletesen tájékoztatjuk ügyfeleinket.


Mindemellett az egyéb forrásból térségünkben fejlesztést megvalósító pályázók rendelkezésére is állunk, segítjük pályázati dokumentációik összeállítását.


A Vidékfejlesztési Program különböző célterületei mellett más kiírású pályázatok esetén is igyekszünk ügyfeleinket kiszolgálni.


Várjuk ügyfeleink megkeresését a HAJT-A Csapat Egyesület munkaszervezeténél!


Forduljanak hozzánk bizalommal!

2 0 1 7.
Decembernext-icon
Novembernext-icon
Októbernext-icon
Szeptembernext-icon
Augusztusnext-icon
Júliusnext-icon
Júniusnext-icon
Májusnext-icon
Áprilisnext-icon
Márciusnext-icon
Februárnext-icon
Januárnext-icon